Tornionjoki, Euroopan suurin vapaana virtaava lohijoki odottaa sinua ja pitää sisällään tarinoita joita kerrotaan sukupolvelta toiselle. Tornionjoen nousulohien määrä, kattilakosken mittauspisteessä ylitti viime vuonna 100.000 lohen määrän. Pellossa voit perehtyä lohestuksen saloihin ja paikalliset kalaoppaat neuvovat niin soutulinjat, kuin koskikalastuksen niksit. Tarvittaessa majoitus järjestyy helposti, niin hotellissa, mökissä kuin luonnonhelmassa.

Ruotsin kosket ja joet ovat myös lähellä, jolloin kahden valtakunnan kalavedet tarjoavat mielenkiintoisia elämyksiä olit sitten perho tai viehekalastaja.

RAJOITUKSET

Lohen kalastus on sallittu vapakalastusvälineillä 1.6 – 31.8. välisenä aikana. Kalastus on kuitenkin kiellettyä sunnuntaista klo 19.00 maanantaihin klo 19.00. Pyydettävän lohen alamitta joella on 50cm ja saaliskiintiö on 1 kala / vrk. Jokaisesta saadusta lohesta tulee tehdä saalis ilmoitus.

Tornionjoen kalastusalueen kaikki meri- ja jokialueella saaliiksi saadut taimenet on välittömästi laskettava takaisin veteen. Taimenen suojelemiseksi myös varrellisten nostokoukkujen käyttäminen saaliin ylös nostamisessa on kiellettyä. Kielto koskee kaikkea kalastusta, koska nostokoukun käyttö vahingoittaa kalaa, niin ettei se vapautettuna jää eloon. Nämä määräykset koskevat niin ammatti, urheilu kuin vapaa-ajan kalastusta

Tornionjoen saalistilastot ovat saatavilla osoitteista :

www.lohi.net
www.naamisuvanto.net

Kalastus Tornionjoella on kaikkinensa kiellettyä 15.9 – 15.12 välisenä aikana.

Tornionjoen kalastusluvan voit ostaa seuraavista paikoista :

  • Naamisuvanto
  • Motelli Jätkänkolo
  • Lehkosen lomamökit
  • Kattilakosken Leirintäalue –Tonko
  • Korpikosken Grilli
  • Lempeän Lohirengas
  • Kahvila -Ravintola Joppari

Lisätietoa luvista: www.yhteislupa.com

Lisätietoa jokialueen kalastussäännöistä: http://travelpello.fi/userassets/uploads/kalastussaannot.pdf