Eeron Polku tarjoaa huikeat maisemat Pellon ”suurten järvien” alueelle. Eeron Polku on olympiavoittaja, hiihtäjä Eero Mäntyrannan elämänvaiheista kertova luontopolku Pallistajavaarassa. Polun näkötornissa esitellään myös alueet, joilla ranskalainen Maupertuisin astemittausretkikunta kävi vuosina 1736-37. Polku on merkitty nuolimerkeillä.

Polun varrella nousee ylväänä yksi puu ylitse muiden. Tämän upean vanhan männyn iäksi on arvioitu huimat 770 vuotta! Mitä kaikkea tämä vanha aihki onkaan ehtinyt elämänsä aikana nähdä ja kokea. Ainakin kuulemma viisi metsäpaloa.

Eeron Polku sijaitsee kantatie 83:n varrella noin 25 km Pellon keskustasta Rovaniemelle. Auton voi parkkeerata vaivattomasti kantatie 83:n varrelle selkeästi merkatulle parkkipaikalle.

Eeron Polun huipulle pääset helposti patikoimalla reilun kilometrin, kokonaisuudessaan polku on siis noin 2 km pitkä. Erityisesti polun huipulta aukeavat matkailijalle ainutlaatuiset lappilaiset maisemat. Eeron polku onkin näin erittäin suosittu maisemien ja revontulien valokuvauspaikka.

LUMIKENKÄILY EERON POLULLA

Eeron polulla ei ole talvella kunnossapitoa, mutta polku sopii talvisin hyvin lumikenkäilyyn. Suosittelemme, että lumikenkäilijät nousevat vaaran huipulle sen länsipuolen loivempaa rinnettä pitkin. Pohjoispuolen puiset portaat saattavat talvella olla erittäin haastavia lumikenkäilyyn. Kun parkkeeraat autosi merkitylle parkkipaikalle, ja nouset kohti Eeron polkua, niin läntinen loivempi polku haarautuu hyvin nopeasti oikealle (noin 80-100 m parkkipaikalta).

       VIDEO: Lumikenkäilyä Eeron Polulla Pellossa Lapissa