Pohjoinen napapiiri, 66° 33′ 39″, on olennainen osa Pelloa ja se kulkee Juoksengin kylän halki noin 30 km Pellon keskusta etelään. Napapiiri määritellään kohdaksi, jossa aurinko ei talvella nouse tai kesällä laske, vähintään yhden vuorokauden aikana. Täten ympäri maailmaa ihmisiä kiehtova ”keskiyön aurinko” liittyy myös napapiiriin.

Juoksenki on todellinen Napapiirin kylä: sieltä matkailija löytää myös ainutlaatuisia palveluita, kuten laadukkaan Arctic Camping leirintäalueen (josta myös aktiviteetteja & veneen vuokrausta), majoitus- ja kalastuspalveluita tarjoavan Napapiirin Eräkartanon sekä tietysti legendaarisen Tuomaan Tuvan. Tuvassa voit käydä lounastamassa, ostamassa matkamuistoja & lahjatuotteita sekä tietysti kuvaamassa itsesi napapiirin kyltin luona. Tuvalta saat myös postikortteihisi ainutlaatuisen napapiirin postileiman.

                              Video: Napapiiri Pellossa, Länsi-Lapissa

Juoksengissa järjestetään myös vuosittain rajoja ylittävä ”Swim the Arctic Circle” avouintikilpailu.  Lisätietoa kilpailusta: http://swimac.eu/fi/

Talvella Napapiirin kylän vierailija voi vuorostaan ajaa Ruotsin puolelle ainutlaatuista Napapiirin jäätietä pitkin, tai juhlia uutta vuotta Suomen ja Ruotsin rajalla aikavyöhykerajan ansiosta kahdesti.

VIDEO:  Napapiirin Jäätie, joka yhdistää Pellossa sijaitsevan Suomen Lapin Juoksenkin  ja Ruotsin Lapin (Övertorneå) Juoksengin kylä

Napapiiri ja arktinen luonto luovat alueellemme ainutlaatuista pohjoisen mystiikkaa. Kesäisin luonnon nopea kasvurytmi ja yöttömät yöt lataavat sekä luonnon antimiin että ihmisiin runsaasti vitamiineja ja energiaa. Keskitalven sininen hetki revontulineen toivottavat kaikki vieraat tervetulleiksi nauttimaan kaamosajan hiljaisuudesta.

Piipahda napapiirillä, Pellossa. Koe ainutlaatuinen keskiyön aurinko. Aisti ja koe pohjoisen luonnonvoimat ja valjasta ne voimavaraksesi mutta pidä varasi, sillä Lapin taika voi vangita sinut ja huomaat pian kaipaavasi sinne aina uudelleen!

Lisätietoa napapiirin linjasta : https://fi.wikipedia.org/wiki/Napapiiri