NAPAPIIRI – PELLO – LAPPI
Pohjoinen napapiiri on olennainen osa Pelloa. Napapiiri sijaitsee Juoksengin kylässä, joka on Pellon eteläisin kyläkeskus. Napapiiri määritellään kohdaksi, jossa aurinko ei talvella nouse tai kesällä laske, vähintään yhden vuorokauden aikana.

Napapiiri ja arktisuus luovat alueellemme ainutlaatuista pohjoisen mystiikkaa. Kesäisin luonnon nopea kasvu ja yöttömät yöt, pakkaavat sekä marjoihin että ihmisiin runsaasti vitamiineja ja energiaa. Keskitalven sininen hetki, ja pimeys revontulineen toivottavat satunnaiset kulkijat tervetulleiksi nauttimaan hiljaisuudesta.

Piipahda napapiirillä, aisti ja koe pohjoisen luonnonvoimat ja valjasta ne voimavaraksesi, mutta ole valpas, sillä Lapin taika voi vangita sinut, ja huomaat pian kaipaavasi tänne aina uudelleen.

Lisätietoa Napapiiristä Wikipediassa: https://fi.wikipedia.org/wiki/Napapiiri

VIDEO: Juoksenki Napapiirin kylä – Pello – Lappi

P.S. Tiesitkö, että maailmalla Pellon Napapiiri ja Napapiirin kylä Juoksenki tunnetaan myös ainutlaatuisesta ”Swim the Arctic Circle” rajoja ylittäväst avouintikilpailusta, joka pidetään heinäkuussa vuosittain Tornionjoella. Lisätietoa kilpailusta: http://swimac.eu/fi/