Julsäsongens magi i Pello i finska Lappland: upplev den genuina lappländska atmosfären nära Rovaniemi, den officiella hemstaden för jultomten i Finland

I december hittar du en magisk julstämning i Pello. Vår julatmosfär består av vacker natur med snötäckta träd, renar och lugn. Det finns många goda skäl att komma till Pello under julen. Här är några:


PELLO – JULTOMTENS RENLAND

Renar är jultomtens viktigaste hjälpredor, och Pello är en del av renskötselområdet i Lappland. Om du har tur kan du se renar i vildmarken eller till och med i centrala Pello.

UPPLEV HUSKY- OCH RENSAFARIS OCH BESÖK EN RENFARM

I Pello erbjuds huskysafaris av Soulmate Huskies och rensafaris vid Reindeer Lake Resort renfarm.


HITTA JULIGT BOENDE FÖR DIN DRÖMSEMESTER I LAPPLAND

Du hittar flera attraktiva destinationer som Valkea Arctic Lodge, som erbjuder romantiskt och mysigt boende till rimliga priser. Mer om Pellos boenden.

BESÖK JULTOMTEBYN (SANTA CLAUS VILLAGE)  I ROVANIEMI

Pello ligger nära jultomtens hemstad Rovaniemi. Från Pello är det bara en timmes bilresa till den berömda jultomtens by Santa Claus Village.


NJUT AV JULSHOPPING OCH MAT

I Pello kan du julshoppa till exempel vid Vihreä Pysäkki köpcentrum med sin trevliga restaurang Granni, eller i butikerna vid polcirkeln i Juoksenki by.

 


UPPTÄCK MAGIN MED SVENSK JUL

Pello ligger på gränsen mellan Finland och Sverige: du kan också upptäcka underverken med svensk jul i grannorten Övertorneå.

 


SE NORRSKENET – NATURENS FYRVERKERI

Pello ligger norr om polcirkeln i Lappland, vilket gör det till en fantastisk plats att se naturens eget fyrverkeri: norrskenet.

KORSAR DEN MAGISKA POLCIRKELLINJEN I JUOKSENKI BY

Pello är en polcirkeldestination i finska Lappland. Den magiska polcirkelinjen finns i Juoksenki by i Pello, där du kan korsa den!

VISIT SANTA’S FAVOURITE ANIMAL AT A REINDEER FARM
I Pello kan du besöka renar vid Reindeer Lake Resort Puolukkamaan Pirtit renfarm och om du vill även åka på en renrida.

OCH MYCKET MER ATT GÖRA
I Pello under julsäsongen kan du även till exempel åka längdskidor, snöskor, utförsåkning eller bara koppla av och njuta av de unika snöiga vinterlandskapen.

 

BRA FLYG- OCH TÅGFÖRBINDELSER

Dessutom är det lätt att ta sig till Pello: det ligger bara en timmes bilresa från Rovaniemi flygplats, jultomtens officiella flygplats, som erbjuder flyg från Finnair, SAS, Air France, Ryanair, EasyJet, Iberia, KLM, Eurowings, Turkish Airlines och fler. Läs HÄR om hur du tar dig till Pello. Det finns också direkta tågförbindelser från södra Finland till Pello.

VIDEO: Julsäsong i Pello, jultomtens renland i finska Lappland. Video av Santatelevision