pentik_logo_40black_webb

Pentik har försett finska hem med vackra saker redan i över 40 år. Pentik Oy grundades år 1971 i familjens privata hem i Posio, Lappland. Än idag finns företagets keramikfabrik och ljusateljé i Posio.

Dagens Pentik är en internationell kedja av inredningsbutiker, som i hög grad förlitar sig på konstnärernas skicklighet, hantverkarnas kunnande, produkter av hög kvalitet samt på familjeföretagarskap och samarbete. Över 330 Pentikanställda står för inredarglädje, vardagsskönhet och harmoni.

I produktsortimentet ingår, utöver keramik, en rad välkända favoritprodukter och nya artiklar varje säsong. Parallellt med de keramiska föremålen har det utvecklats ett stort urval andra produkter, från textilier till möbler. Grunden för hela designen är skönhet i kombination med det praktiska. Utöver grundmodellerna skapar företagets egna designers säsongkollektioner som byts ut fyra gånger om året.

I Pello finns Pentiks fabriksshop som säljer Pentiks standardsortiment och en hel del utgående artiklar, samt keramik av andra sorteringen.