Pello som är beläget i Lappland är laxens rike. Under 2000-talet har Pello utvecklats till norra Skandinaviens ledande resmål för laxfiske. Tack vare de goda transportförbindelserna är det lätt att ta sig till Pello vare sig du kommer från Norden eller längre bort från Europa. I Pello blir du insatt i finesserna med laxfiske och det finns lokala guider (till exempel Naamisuvanto Salmon Fishing ) som ger råd om roddrutter och särskilda tricks för fisket i forsarn

Sommaren 2022 steg cirka 50 000 laxar upp till Torne älv och över hälften av de som löst ut ett spöfisketillstånd lyckades fånga en lax.  Via naturresursinstitutets laxräknare kan man följa laxsituationen.

Att fiska lax från roddbåt är den traditionella och fortfarande mest populära fiskemetoden men det finns även utmärkta fiskeplatser på stranden i Pello.

Om man tar i beaktande de senaste årens unika fångster och Pellos fantastiska infrastruktur är det inte så konstigt att laxen har blivit en symbol för Pello och som gör att kommunen blir alltmer känd runt om i världen.

Tilläggsinformation om laxfisket i Pello i Lappland:
https://travelpello.fi/sv/aktivitet/laxfiske-pello-lappland-finland-torne/

Välkommen på ett oförglömligt laxfiske till Pello i Finland.

 

VIDEO: Laxfiske i Pello (Torne älv) i Lappland, Finland