Länsi-Lapissa sijaitseva Pello on Suomen kalastuspääkaupunki. Pellosta on 2000-luvulla kehittynyt Pohjois-Skandinavian johtava lohenkalastuskohde. Loistavien kulkuyhteyksien ansiosta Pelloon on myös helppo tulla, saavut sitten Pohjoismaista tai kauempaa Euroopasta.

Joka kesä Tornionjokeen nousee kymmeniä tuhansia lohia, ja yleensä yli puolet vieheluvan lunastaneista onnistuu samaan lohen. Lohitilannetta voi seurata Luonnonvarakeskuksen lohilaskurista.

Lohen kalastus veneellä soutaen on perinteinen, ja edelleen suosituin kalastusmuoto, mutta Pellosta löytyy myös erinomaisia paikkoja rannalta kalastamiseen.

Ottaen huomioon viime vuosien ainutlaatuiset saaliit ja Pello loistavat infrastruktuurit, ei ole ihme, että lohesta on tullut Pellon symboli, ja se mistä kunta yhä paremmin maailmalla tunnetaan.

Lisätietoa lohenkalastuksesta Pellossa:
https://travelpello.fi/aktiviteetti/lohen-kalastus/

Luonnon lohi on kalojen kuningas ja sen nappaaminen on monelle kalastajalle unelmien täyttymys. Tornionjoki tunnetaan suurista lohistaan – keskipainoksi on arvioitu 10 kiloa. Tervetuloa jahtaamaan unelmaa Pelloon, Suomen kalastuspääkaupunkiin!

VIDEO: Jättilohi nappaa uistimeen Tornionjoella: kuvattu veden alla (Honkasuvannan Majat, Pello)

  • Pello, Suomi