Koe aito ja rauhallinen lappilainen joulutunnelma Pellossa

Marras-joulukuussa löydät Pellosta Lapin aidon taianomaisen joulutunnelman. Se koostuu kauniista luonnosta tykkilumisten puiden kera, poroista, hauskoista aktiviteeteistä ja ennen kaikkea rauhasta kaukana suurista matkailijavirroista. On lukuisia hyviä syitä tulla Pelloon joulun aikaan. Alla muutamia:

 

PELLO – JOULUKIN PORONMAA

Porot ovat Joulupukin apulaisia, ja Pello on osa Lapin poronhoitoaluetta. Jos olet onnekas, saatat nähdä poroja metsissä, tien varrella tai jopa Pellon keskustassa.

 

KOE HUSKY- JA POROSAFARI TAI VIERAILE AIDOLLA POROTILALLA

Pellossa ikimuistoisia husky-safareita tarjoavat Soulmate Huskies ja porosafareita Reindeer Lake Resort Puolukkamaan Pirtit porotila.

 

LÖYDÄ UNELMIESI JOULUINEN MAJOITUS

Pellosa on useita houkuttelevia majoituskohteita, kuten Valkea Arctic Lodge, jotka tarjoavat romanttisen jouluisen majoituksen kohtuulliseen hintaan. Lue  TÄSTÄ lisätietoa Pellon majoitustarjonnasta.

 

VIERAILE ROVANIEMELLÄ JOULUPUKIN PAJAKYLÄSSÄ

Pello on Joulupukin kotikaupungin Rovaniemen naapurikunta: Pellosta on näin vain reilun tunnin ajomatka Joulupukin Pajakylään, jossa voit tavata vanhan valkoparran vuoden jokaisena päivänä.

 

NAUTI JOULUOSTOKSISTA JA JOULUISISTA HERKUISTA

Pellossa voit käydä jouluostoksilla esimerkiksi Tornionjoen varrelta Vihreän Pysäkin kauppakeskuksessa, josta löytyvät mm. Pentik sekä lämminhenkinen kahvila-ravintola Granni, sekä Pellon keskustan ja  napapiirin kaupoissa Juoksengin kylässä.

LÖYDÄ MYÖS RUOTSALAISTA JOULUTUNNELMAA

Pello sijaitsee Suomen ja Ruotsin rajalla: ruotsalaisen joulun ihmeisiin pääset tutustumaan myös viereisessä Övertorneåssa. Tiesitkö, että aivan Pellon kuntakeskuksen vieressä Tornionjoen toisella puolella sijaitsee nätti ruotsalainen kylä, jonka nimi on Pello? Ruotsin Pellosta löytyy mm. ICA Pellonhallen, jossa on myös mukava tehdä jouluisia ostoksia.

 

IHAILE REVONTULIA – LUONNON ILOTULITUSTA

Pello sijaitsee Lapissa napapiirin pohjoispuolella, joten se on loistava paikka katsella luonnon omaa ilotulitusta: revontulia.

 

YLITÄ TAIANOMAINEN NAPAPIIRI JUOKSENGIN KYLÄSSÄ

Pello on napapiirin kunta Suomen Lapissa: maaginen napapiiri sijaitsee Pellossa Juoksengin kylässä, jossa voit luonnollisesti ylittää sen tai kuvata itsesi napapiirin kyltin kanssa!

 

VIERAILE JOULUPUKIN LEMPIELÄIMEN LUONA AIDOLLA POROTILALLA

Pellossa pääset tutustumaan poroihin Reindeer Lake Resort Puolukkamaan Pirtit porotilalla ja halutessasi voit myös mennä poroajelulle.

 

JA PALJON MUUTA TEKEMISTÄ

Pellossa voit joulun aikaan myös esim. hiihtää, lumikenkäillä, lasketella Ritavaaralla tai vain rentoutua nauttien ainutlaatuisista Lapin talvimaisemista. Niin, ja Pelloonhan on muuten helppo tulla niin autolla, lentäen kuin junalla. Lue TÄSTÄ lisää miten pääset viettämään unelmiesi jouluista lomaa Pelloon!

 

VIDEO: Joulun aikaa Pellossa Länsi-Lapissa