Pello on perinteikäs talviurheilupitäjä, joka tarjoaa talvisiin harrastuksiin monia erilaisia aktiviteettejä. Pellon kunnan alueelta löytyy lähes 200 km koneellisesti hoidettua latuverkostoa, joista osa on myös valaistu.

Katso tästä PELLON LATUKARTTA .

Pellon kunnan ylläpitämien hiihtolatujen hoitotilanteen voit tarkistaa PELLON KUNNAN SIVUILTA.

Koska Pellossa maasto on vaihtelevaa, ovat vaarat ja laaksot pinnanmuodoiltaan ihanteellisia esimerkiksi murtomaahiihdolle. Pellossa viihtyvät niin vaativat kunto- kuin sunnuntaihiihtäjät, koska laajan latuverkoston varrelta löytyy jokaiseen hiihtotaitoon sopivat reittikokonaisuudet. Hiihtoretkeen voi hyvin myös yhdistää kalastuksen, jolloin teet jokaisesta retkestä ainutlaatuisen elämyksen.

Pellossa on myös FIS –standardit täyttävä talviurheilukeskus, jonka reitistöt saavat hiihdettävän lumipeitteen selvästi aiemmin kuin alueen muu latuverkosto. Näin Ritavalkea latureitistöineen tarjoaa ensilumen hiihtäjille hyvän vaihtoehdon luonnonlumessa hiihtämiseen.

Hoidettuja maastohiihtolatuja löytyy Pellon keskustastan lähettyviltä Kylävaarasta ja Kittisvaarasta. Helppo hiihtolatu on Tornionjoen jäällä keskustan tuntumassa Kylänsaaren kiertävä latu, joka kulkee osittain Ruotsin puolella.

Pellon pohjoispuolella on Jokivartisten monipuolinen ja laaja latureitistö , joka kiertelee kaikkien Pellon pohjoispuolen kylien kautta (Teikosuvanto, Naamijoki, Jarhoinen, Tervaoja, Oranki, Orajärvi). Reitistön varteen on rakennettu laavuja, kotia ja levähdyspaikkoja.

Ritavaaran latuverkosto täyttää kansainväliset kilpalatuvaatimukset. Reitistö täyttää kovakuntoisenkin hiihtäjän odotukset vaativasta ja vaihtelevasta latuprofiilista.

LISÄTIETOA jokivartisten latureiteistä ja kunnossapidosta löydät alla olevista osoitteista :

www.travelpello.fi/files/kuvat/jokivartistenkartta.pdf

www.jokivartiset.com

Lisätietoa Ritavaaran talviurheilukeskuksesta ja latuverkostosta osoitteesta: 

www.ritavalkea.com

Huom. Ritavalkean talviurheilukeskuksesta voi myös vuokrata varusteita murtomaahiihtoon.