Pello on perinteikäs talviurheilupitäjä, joka tarjoaa talvisiin harrastuksiin erilaisia aktiviteettejä. Pellon kunnan alueelta löytyy lähes 200 km koneellisesti hoidettua latuverkostoa, joista osa on myös valaistu.

Latujen kunnossapitotilanne (infogis.fi)

Koska Pellossa maasto on vaihtelevaa, ovat vaarat ja laaksot pinnanmuodoiltaan ihanteellisia esimerkiksi murtomaahiihdolle. Pellossa viihtyvät niin vaativat kunto- kuin sunnuntaihiihtäjät, koska laajan latuverkoston varrelta löytyy jokaiseen hiihtotaitoon sopivat reittikokonaisuudet. Hiihtoretkeen voi hyvin myös yhdistää kalastuksen, jolloin teet jokaisesta retkestä ainutlaatuisen elämyksen.

Pellossa on myös FIS –standardit täyttävä Ritavalkean talviurheilukeskus, jonka reitistöt saavat hiihdettävän lumipeitteen selvästi aiemmin kuin alueen muu latuverkosto. Latureitistöt tarjoavat ensilumen hiihtäjille hyvän vaihtoehdon luonnonlumessa hiihtämiseen. Ritavaaran latuverkosto täyttää kansainväliset kilpalatuvaatimukset. Reitistö täyttää kovakuntoisenkin hiihtäjän odotukset vaativasta ja vaihtelevasta latuprofiilista. Ritavalkean talviurheilukeskuksesta voi myös vuokrata varusteita murtomaahiihtoon.

Hoidettuja maastohiihtolatuja löytyy Pellon keskustan lähettyviltä Kylävaarasta ja Kittisvaarasta. Helppo hiihtolatu on Tornionjoen jäällä keskustan tuntumassa Kylänsaaren kiertävä latu, joka kulkee osittain Ruotsin puolella.

Pellon pohjoispuolella on Jokivartisten monipuolinen ja laaja latureitistö, joka kiertelee kaikkien Pellon pohjoispuolen kylien kautta (Teikosuvanto, Naamijoki, Jarhoinen, Tervaoja, Oranki, Orajärvi). Reitistön varteen on rakennettu laavuja, kotia ja levähdyspaikkoja. Lisätietoa: www.jokivartiset.com

VIDEO: Pello – hiihtäjän paratiisi Länsi-Lapissa