Pello on Suomen kalastuspääkaupunki ja talvikalastuksella on pitkät perinteet koko Tornionlaaksossa. Tästä hyvänä esimerkkinä ovat alueen moninaiset pilkki –kilpailut, joita järjestetään ahkerasti koko talvikauden. Pääosa kilpailuista kuitenkin keskittyy pääsiäisen molemmin puolin. Alueemme kilpailut eivät rajoitu vain Suomeen, sillä monia kilpailuja järjestetään myös naapurimaamme Ruotsin järvillä. Ruotsalaiset osallistuvat myös hanakasti alueemme pilkki –kilpailuihin ja tekevät näin kilpailuistamme aidosti pohjoismaiset.

Kalastusretki puhtaassa luonnossa on elämys ilman suuria saaliitakin, vaikka kalaisissa järvissä myös ensikertalainen voi kokea onnistumisen riemua. Ota siis kaikki irti keväisestä auringosta ja lähde kalaan!

Talvikalastusretkiä Miekojärvellä järjestää Lapland Wild Fish / Lapin Villikala. Lisätietoa: http://laplandwildfish.fi/kalastusmatkat/talvikalastusretket/

PYYNTIAJAT TORNIONJOELLA: Tornionjoella on kaikenlainen kalastus kielletty 15.9.-15.12, joten talvikalastuskausi alkaa 16.12.

RAJOITUKSET TORNIONJOELLA TALVELLA: Lohi ja meritaimen ovat rahoitettuja koko talvikalastuskauden, ja harjuksen alamitta on 35 cm.

VIDEO: Talvikalastus Pellossa – Suomen kalastuspääkaupungissa