Pello on lohen valtakunta ja Suomen kalastuspääkaupunki. Tornionjoki on noussut Suomen suurimmaksi lohijoeksi Tenojoen ohi. Joka kesä Tornionjokeen nousee kymmeniä tuhansia lohia, ja yleensä yli puolet vieheluvan lunastaneista onnistuu samaan lohen. Lohitilannetta voi seurata Luonnonvarakeskuksen lohilaskurista sekä Naamisuvannon saalistilastosta.

Lohen kalastus veneellä soutaen on perinteinen, ja edelleen suosituin kalastusmuoto, mutta Pellosta löytyy myös erinomaisia paikkoja rannalta kalastamiseen. Alla olevista soutukartoista (pdf-tiedostoja: klikkaa paikan nimeä) löydät Pellon alueen lähtöpaikat, soutulinjat, ottipaikat ja laavut sekä myös heittopaikat rannalta (©Maanmittauslaitos).

  1. Jarhoinen
  2. Naamisuvanto
  3. Teikosuvanto
  4. Lempeä
  5. Pello
  6. Nivanpää
  7. Valkeakoski
  8. Korpikoski

SÄÄNNÖT JA LUVAT

Lohen kalastus on sallittu vapakalastusvälineillä 1.6 – 31.8. välisenä aikana. Viikkorauhoitus alkaa sunnuntaista klo 19.00 ja päättyy maanantaina klo 19.00. Pyydettävän lohen alamitta joella on 50 cm ja saaliskiintiö on 1 lohi / vrk. Jokaisesta saadusta lohesta tulee tehdä saalisilmoitus.

Tornionjoen kalastusalueen kaikki meri- ja jokialueella saaliiksi saadut meritaimenet on välittömästi laskettava takaisin veteen. Kalastus Tornionjoella on kiellettyä 15.9 – 15.12 välisenä aikana.

Lisätietoa Tornionjoen kalastussäännöistä löytyy osoitteesta www.yhteislupa.com

Tornionjoen yhteisluvan voi ostaa seuraavista paikoista :

 

VIDEO: Lohenkalastus Tornionjoella Pellossa (Lappi)