Tervetuloa ylittämään taianomainen Napapiiri Länsi-Lapin Pellossa!

Napapiiri määritellään kohdaksi, jossa aurinko ei talvella nouse eikä kesällä laske vähintään yhden vuorokauden aikana. Täten ympäri maailmaa ihmisiä kiehtova ”keskiyön aurinko” liittyy myös napapiiriin.

Pohjoinen napapiiri, 66°33′46″ N, halkoo Pellon kuntaa. Napapiiri kulkee Juoksengin kylän halki n. 30 km Pellon kirkonkylältä etelään.

Juoksenki on todellinen Napapiirin kylä: sieltä matkailija löytää myös ainutlaatuisia palveluita, kuten laadukkaan Arctic Camping leirintäalueen (josta löytyy myös aktiviteetteja ja veneiden vuokrausta), majoitus- ja kalastuspalveluita tarjoavan  Napapiirin Eräkartanon sekä tietysti legendaarisen Tuomaan Tuvan. Tuomaan Tuvassa voit käytä lounastamassa, ostamassa matkamuistoja ja lahjotavaroita sekä tietysti kuvaamassa itsesi napapiirin kyltin luona.

 

                   VIDEO: Napapiiri Pellossa, Länsi-Lapissa

Keskikesällä Juoksengissa järjestetään myös vuosittain rajoja ylittävä ”Swim the Arctic Circle” avouintikilpailu.  Lisätietoa kilpailusta: http://swimac.eu/fi/ . Talvella Napapiirin kylän vierailija voi vuorostaan ajaa Ruotsin puolelle ainutlaatuista Napapiirin jäätietä pitkin.

               VIDEO: Napapiirin jäätie Juoksengin kylässä Länsi-Lapin Pellossa 

Napapiiri ja arktinen luonto luovat alueellemme ainutlaatuista pohjoisen mystiikkaa. Kesäisin luonnon nopea kasvurytmi ja yöttömät yöt lataavat sekä luonnon antimiin että ihmisiin runsaasti vitamiineja ja energiaa. Keskitalven sininen hetki revontulineen toivottavat kaikki vieraat tervetulleiksi nauttimaan kaamosajan hiljaisuudesta.

Piipahda napapiirillä, Pellossa. Koe ainutlaatuinen keskiyön aurinko. Aisti ja koe pohjoisen luonnonvoimat ja valjasta ne voimavaraksesi mutta pidä varasi, sillä Lapin taika voi vangita sinut ja huomaat pian kaipaavasi sinne aina uudelleen! Lisätietoa: https://fi.wikipedia.org/wiki/Napapiiri

                VIDEO: Miekojärvi – Napapiirin järvi Pellossa

                 VIDEO: Miekojärvi Napapiirillä – kansallispuiston arvoinen. Video by Joulupukki TV

           VIDEO: Swim the Arctic Circle uintikilpailu Tornionjoella Napapiirin Juoksengissa (Pello)

            

 

 

  • Torniontie 249, 95640 Pello, Suomi