Pello on tunnettu ympäri Suomea erityisen koiraystävällisenä kuntana. Pellosta löytyy mm. Rohkihalli, joka on merkittävä koiraurheilutapahtumien järjestyspaikka. Pello on myös poronhoitoaluetta, ja porokoirilla on Lapissa perinteisesti ollut merkittävä rooli poronhoidossa.

Näin ollen ei ole ihme, että suomenlapinkoirasta on tullut, poron ja lohen rinnalla, yksi Pellon matkailun symboleja. Miellyttäväluonteinen suomenlapinkoira on hieman keskikokoa pienempi pitkäkarvainen paimenkoira. Se on, lapinporokoiran lisäksi, toinen kahdesta suomalaisesta lappalaiskoirarodusta . Rotua on käytetty perinteisesti porojen paimentamiseen.

Porotilojen lisäksi voit tavata Pellossa suomenlapinkoiria isäntiensä tai matkailijoiden kanssa vaikka lohta kalastamassa, moottorikelkkailemassa, muuten vain seurakoirana tai jopa Joulupukin seuralaisena. Tunnettuja pellolaisia suomenlapinkoiria ovat mm. Heidin Mummola-maatilamatkailukohteen Tilda-koira ja Naamisuvanto Salmon Fishing Resortin uljas Mosku, joka on varmasti Suomen tunnetuin lohia kalastava porokoira.

Suomenlapinkoirat ovat tietysti suosittuja ympäri Suomea, mutta pohjoismaiden ulkopuolella tämä kiehtova koirarotu on harvinainen.

LISÄTIETOA suomenlapinkoirasta Wikipediassa: https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomenlapinkoira

VIDEO: Pello, Joulupukki ja Joulupukin porokoirat: