Keskellä Suomen ja Ruotsin Lappia sijaitseva Tornionlaakso tuli Euroopassa ja Maailmassa kuuluisaksi jo 1700-luvun toisella puoliskolla ja 1800-luvun alussa, kiitos johtavien tutkimus- ja tiedematkailijoiden raporttien, joita mm. ranskalainen astemittaaja Maupertuis ja italialainen tutkimusmatkailija Acerbi kirjoittivat.

Tänä päivänä kesän yötön yö, syksyn kirjava ruska, joulun ajan sininen hetki ja kevään puhtaiden hankien loisto toivottavat Sinut tervetulleeksi Lappiin ja Tornionlaaksoon. Sijainti Ruotsin rajalla luo kansainvälisyyttä alueemme tapahtumiin sekä palveluihin. Pellossa on puhtaan luonnon ohella tarjolla erinomaiset harrastus- ja virkistäytymismahdollisuudet. Pello on upea erämainen matkailukohde, missä voit nauttia aidosta Lapin lumosta.

Tornionjoki on Euroopan pisin vapaana virtaava joki ja arvostettu lohijoki. Lohta kalastetaan veneestä soutamalla sekä rannalta heittelemällä. Joka kesä Pelloon asti nousee kymmeniä tuhansia lohia. Joella on myös suuri historiallinen merkitys koko Tornionlaakson kulttuurissa. Paikalliset käyttävät joesta nimitystä Väylä sillä sitä käytettiin pääasiallisena kulkuväylänä. Tornionjoki antaa alueelle oman ilmeensä ja muodostaa yhdessä lähistön vaarojen kanssa ainutlaatuisen luonnon ympäristön. Tornionjoen kuuluisia koskia ovat muun muassa Kukkolankoski, Matkakoski, Vuennonkoski, Kattilakoski, Korpikoski ja Valkeakoski.

Alueen laajat vesistöt ja vaihteleva luonto mahdollistavat monia luontoharrastuksia, jotka ovat kiinteä osa alueemme matkailua. Luonnonkaunis Pello tarjoaa puhtaan luontonsa ohella myös erinomaiset harrastus- ja virkistysmahdollisuudet. Pello on upea erämainen lomakohde, missä Lapin lumo yhdistyy vuodenajasta riippuen hiihtoon, moottorikelkkailuun, kalastukseen tai vaeltamiseen.

Tervetuloa Pelloon ja Tornionlaaksoon!

 

VIDEO: Jäiden lähtö Pellossa Tornionjoella.