Elä taianomainen yötön yön Pellossa – Napapiirin kunnassa

Koe Lapin ainutlaatuinen keskiyön aurinko ja yötön yö Tornionlaaksossa: kesällä auringon kieltäytyessä laskemasta napapiirin pohjoispuolella sijaitseva Pello muuttuu loputtoman päivänvalon valtakuntaksi maalaten taivaan kullan ja purppuran sävyillä. Tämä yötön yö- ilmiö on spektaakkeli, joka täytyy kokea itse, jotta siihen voi uskoa.

 

    Tornionjoki ja lohen kalastajat keskiyön auringon alla

Pellossa et vain tarkkaile keskiyön aurinkoa, vaan uppoudut lähes surrealistiseen tunnelmaan. Rauhallinen Tornionjoki, Euroopan suurin villinä ja vapaana virtaava joki, sekä upea Napapiirin Miekojärvi ja lukuisat muut vesistöt kylpevät pehmeässä valossa, ja luovat maiseman suoraan unelmasta.

 

    Yötön yö Miekojärvellä, jota kutsutaan Napapiirin helmeksi. 

Pellossa muita ikimuistoisia paikkoja nauttia keskiyön auringon taiasta ovat mm. Eeron Polku ja Jaipaljukan maisemapolku hulppeine jääkauden kivimuodostelmineen.

 

Erämaa       Keskiyön aurinko Jaipaljukan luontopolulla 

Keskiyön aurinko ja yötön yö tuovat lisää virtaa, ja koet Lapin upea luonnon aivan uudella tavalla. Paras ajankohta tulla nauttimaan Pellossa yöttömästä yöstä on luonnollisesti toukokuun lopun ja heinäkuun lopun välinen aika. Tervetuloa Napapiirin kuntaan yöttömän yön valtakuntaan!

 

           Swim the Arctic Circle tapahtuma järjestetään vuosittain keskiyön aikaan napapiirin kylässä Juoksengissa.