Pellon kunnan alueella sijaitsevat lukuisat polut, hiihto ja kelkkailu urat tarjoavat lukemattomat reittivaihtoehdot patikointiin ja vaeltamiseen. Omatoimimatkailija laittaa rinkan selkään ja yöpyy laavulla, jolloin lapin yötön yö antaa retkelle oman ulottuvuutensa. Halutessasi voit nauttia maisemista myös lyhyemmillä retkillä, jolloin merkityt reitit vievät sinut näköalapaikoille, joista avautuvat maisemat ovat silmiä hiveleviä. Lisää tietoa Pellon luontopoluista löydät täältä: https://travelpello.fi/kohteet/luontopolut/

Patikointiin voit yhdistää myös monia muita aktiviteettejä. OrankiART tarjoaa metsään tehtyjä taideteoksia, joita katsellessa aika kuluu kuin siivillä.

lisätietoa : www.orankiart.fi

Taiteenohella patikointiin voi yhdistää myös geokätköilyn. Yleensä Geokätkö merkitään GPS –koordinaatein, mutta laitteen käyttö ei ole välttämätöntä kätkön löytämiseksi. Geokätköilyn yhdistäminen patikointiin muistuttaa etäisesti suunnistamista, joka on erittäin suosittu harrastusmuoto Pellossa. Mikäli tahdot suunnistamaan onnistuu tämä lähes viikottain järjestettävien iltarasteilla.

Lisätietoa iltarasteista : www.pellonponsi.fi