Joulupukin kotikaupungin Rovaniemen vieressä sijaitseva Pello on todellinen poromaa Lapissa. 

Poro on pohjoisessa elävä puolivilli kotieläin, jota laidunnetaan tuntureilla ja metsissä. Poro on Lapin kiistaton symboli, ja maailmalla lappilainen poro tunnetaan myös Joulupukin tärkeimpänä apulaisena.

Pellossa Joulupukin porojen, ja tietysti muidenkin porojen on hyvä kulkea: Pellon laidunmailla poroilla riittää tilaa ja tekemistä. Aika-ajoin Joulupukki tulee myös tervehtimään porojaan, ja vierailemaan Pellossa. Tornionlaaksossa sijaitsevassa Pellossa Joulupukin ja porojen on myös hyvä harjoitella tärkeää aikavyöhykkeiden ylittämistä, sillä Pello sijaitsee Suomen ja Ruotsin valtionrajalla, joka on myös aikavyöhykeraja.

Lapissa on enemmän poroja kuin asukkaita (n. 200 000 vs. n. 185 000). Pellossa ja sen naapurikunnissa voit vierailla porojen luona useissa kohteissa kuten Puolukkamaan Pirteillä / Reindeer Lake Resortissa. Jos sinulla on onnea, voit myös tavata poroja luonnossa. Esimerkiksi Pellon ja Rovaniemen välisellä tiellä vilahtaa usein tämä ahkera Joulupukin apulainen. Muistahan siis olla varovainen liikenteessä.

 

VIDEO: Poroja Pellon ja Joulupukin kotikaupungin Rovaniemen välisellä tiellä

Pellosta lyhyt ja elämyksellinen ajomatka Joulupukin pajakylään Rovaniemelle 
Pellon on, porojen ohella, myös Joulupukista kiinnostuneille ihanteellinen matkailukohde: Pellosta on matkaa autolla vain noin tunti maailmankuuluun Rovaniemellä sijaitsevaan Joulupukin pajakylään.

VIDEO: Poroja tienpäällä Pellossa Länsi-Lapissa marraskuussa

Pellon ja Rovaniemen välinen matka sujuu rattoisasti, sillä jos tiellä ei näy poroja, niin ainakin voit ihailla upeita järvi- ja vaaramaisemia, joita reitti tarjoaa.

Lisää tietoa porosafareista ja porotilavierailuista Pellossa:
https://travelpello.fi/aktiviteetti/porosafarit-ja-porotilavierailut-pellossa-ja-lahialueilla/

Lisätietoa Rovaniemellä sijaitsevasta Joulupukin pajakylästä ja SantaParkista:
www.santaclausvillage.info/fi
www.santapark.fi
www.santatelevision.com/joulupukki

Lisää tietoa poroista ja porotaloudesta:
Paliskuntain yhdistys: http://paliskunnat.fi/poro/
Poro – Wikipedia: https://fi.wikipedia.org/wiki/Poro