Poro on pohjoisessa elävä puolivilli kotieläin, jota laidunnetaan tuntureilla ja metsissä. Poro on Lapin kiistaton symboli, ja maailmalla lappilainen poro tunnetaan myös Joulupukin tärkeimpänä apulaisena. Joulupukin kotikaupungin Rovaniemen vieressä sijaitseva Pello on todellinen poromaa Lapissa. Pellosta on matkaa autolla vain noin tunti maailmankuuluun Rovaniemellä sijaitsevaan Joulupukin pajakylään.

Pellossa Joulupukin porojen, ja tietysti muidenkin porojen on hyvä kulkea: Pellon laidunmailla poroilla riittää tilaa ja tekemistä. Aika-ajoin Joulupukki tulee myös tervehtimään porojaan, ja vierailemaan Pellossa.

Pellossa ja sen naapurikunnissa voit vierailla porojen luona useissa kohteissa kuten Puolukkamaan Pirteillä (Reindeer Lake Resortissa). Poroja kohtaa usein myös aivan luonnossa. Esimerkiksi Pellon ja Rovaniemen välisellä tiellä vilahtaa usein tämä ahkera Joulupukin apulainen. Muistahan siis olla varovainen liikenteessä. Lapissa on enemmän poroja kuin asukkaita (n. 200 000 vs. n. 184 000)!

 

 

Lisää tietoa porosafareista ja porotilavierailuista Pellossa:
https://travelpello.fi/aktiviteetti/porosafarit-ja-porotilavierailut-pellossa-ja-lahialueilla/

Lisätietoa Rovaniemellä sijaitsevasta Joulupukin pajakylästä ja SantaParkista:
www.santaclausvillage.info/fi
www.santapark.fi
www.santatelevision.com/joulupukki

Lisää tietoa poroista ja porotaloudesta:
Paliskuntain yhdistys: http://paliskunnat.fi/poro/
Poro – Wikipedia: https://fi.wikipedia.org/wiki/Poro