Motorklubben Pellon Moottorikerho ry arrangerar varje år en 4-dagar lång tävling i allemansklass som kallas Poikkinainti-rallyt. Nästä tävling organiseras 11-14.7.2024.  Mer information (på finska): https://www.facebook.com/pellonmk  och www.pellonmoottorikerho.fi 

Tidpunkten för tävlingen, i mitten av juli, bidrar till att så många chaufförer som möjligt kan delta i evenemanget. Under de senaste åren har antalet chaufförer uppgått till över femhundra. Grenen har under de senaste åren blivit mer populär och antalet tävlande har ökat varje år.

Det är även möjligt att parkera en husbil bredvid banan och publiken är således väldigt charmig. Därför anländer också hundratals tävlande gäster som reser med husbil till platsen varje år. Motorklubben lägger all kraft på att arrangera tävlingen i motor- och travsportcentret i Kittisvaara och de lokala företagarna tar hand om övriga evenemang på sidan om i byns centrum. Återigen utlovas fina artister samt övrig underhållning.

Evenemanget har under de senaste åren lockat till sig kring 1500 åskådare per dag. Då man ytterligare lägger till 500 tävlande med assistenter och 300 talkoarbetare så har man fullt hus hela helgen. Kom du också!