Pello on lohen valtakunta. Kesällä 2016 Tornionjokeen nousi lähes 100.000 lohta, ja Tornionjoki nousi Suomen suurimmaksi lohijoeksi Tenojoen ohi. Myös tulevasta kesästä ennustetaan tulevan erinomainen lohikesä. Kesän 2017 lohennousun lukuja Tornionjokeen voit seurata Luonnonvarakeskuksen Tornionjoen nousulohiseurantapalvelusta.

Lohen kalastus veneellä soutaen on perinteinen, ja edelleen suosituin kalastusmuoto, mutta Pellosta löytyy myös erinomaisia paikkoja rannalta kalastamiseen. Alla olevista soutukartoista löydät Pellon alueen lähtöpaikat, soutulinjat, ottipaikat ja laavut, mutta myös heittopaikat rannalta (©Maanmittauslaitos).

  1. Jarhoinen
  2. Naamisuvanto
  3. Teikosuvanto
  4. Lempeä
  5. Pello
  6. Nivanpää
  7. Valkeakoski
  8. Korpikoski

SÄÄNNÖT JA LUVAT

Lohen kalastus on sallittu vapakalastusvälineillä 1.6 – 31.8. välisenä aikana. Viikkorauhoitus alkaa sunnuntaista klo 19.00 ja päättyy maanantaina klo 19.00. Pyydettävän lohen alamitta joella on 50 cm ja saaliskiintiö on 1 lohi / vrk. Jokaisesta saadusta lohesta tulee tehdä saalisilmoitus.

Tornionjoen kalastusalueen kaikki meri- ja jokialueella saaliiksi saadut meritaimenet on välittömästi laskettava takaisin veteen. Kalastus Tornionjoella on kiellettyä 15.9 – 15.12 välisenä aikana.

Lisätietoa Tornionjoen kalastussäännöistä löytyy osoitteesta www.yhteislupa.com

Tornionjoen yhteisluvan voi ostaa seuraavista paikoista :

 

VIDEO: Lohenkalastus Tornionjoella Pellossa (Lappi)